28.11.2016

Glühweinia ja auto-ongelmia

Vaikka Müncheniä mainostetaankin yhtenä turvallisimmista kaupungeista, niin kyllä täälläkin sattuu ja tapahtuu. Lauantaina meijän naapurit sanoivat pihalla poliisin käyneen yöllä pihalla, kun muutamat älyköt oli käyny koputtelemassa rappukäytävässä klo kolmelta yöllä ovia ja yks näistä hepuista makas pihalla sammuneena. Muut vaan nauroi ja nää naapurit oli soittanut poliisit paikalle. Kyllä siis täältäkin löytää ties minkälaista kulkijaa. Myös kodittomia, joista pari liikkuu just meijän naapurustossa ja nään ne joka päivä kotiin tultaessa. Toinen heistä dyykkas yhtenä aamuna roskiksia, kun lähdin kouluun...
(Tollwoodin outo pyöräjoulukuusi.)
Lauantaina meillä oli suunnitelmana muuttaa mun tavarat Augsburgiin, jossa siis opiskelen. Ikeassakin piti käydä. Alkuperäinen suunnitelma oli viedä tavaroita pikku hiljaa junalla, sillä mun poikaystävän kymmenen vuotta vanhaan Fiatiin ei ole luottamista. Ja tällä reissulla me se auton todellinen kunto sitten todettiin, kun jäätiin just asunnolle kääntyessä keskelle risteyttä, kun ykkösvaihde sano ittensä tehtävästään irti! Vaihdekeppi jäi kirjaimellisesti käteen. Siinä tilanteessa en oikeesti tiennyt itkeäkö, nauraako vai alkaako tehdä ristinmerkkejä. Me naiivit ajateltiin tän söpön fiatin kestävän Augsburgiin asti (n. 70km), koska onhan sillä tänä vuonna jopa Saksasta Bulgariaankin asti ajettu. Korjaamoiden ollessa jo siihen aikaan lauantaita kiinni, päätti mun poikaystävä ottaa riskin ja ajaa takaisin Müncheniin. Matkalla tajuttiin, ettei jarrutkaan toimi kunnolla. Vaikka jätettiin Ikea välistä, niin selvittiin silti kotiin asti ja HENGISSÄ. 
Autoepisodin jälkeen oli pakko lähteä käymään Suomi-Saksa-Norja-Bulgaria -porukalla Tollwoodeilla eli moderneilla joulumarkkinoilla - tai miksi niitä kutsutaan. Kyseinen paikka on vähän hipsterimpi versio perinteisistä joulumarkkinoista. Joulupuukin oli tehty polkupyöristä. Itse perinteitä kunnioittavana pidän enemmän perinteisistä markkinoista, mutta ei Glühweinin maulla juurikaan eroa ollut.
(Meijän lemppari kreikkalaisravintola - ja melkein naapurissa! Hirmu hyvää ruokaa ja ystävällinen henkilökunta.)

Sunnuntaina ostin ylikalliita juustonaksuja Suomi-koulun joulumyyjäisillä. Oikeastaan oli tavoitteena ostaa Fazerin suklaata, mutta jostain syystä juustonaksut veikin voiton. Olin aivan unohtanut rakkauteni juustonaksuja kohtaan. Poikaystäväni tähän "miks ostat noin kalliita juustonaksuja, kun Bulgariassa sais kolmellakymmenellä sentillä pussin!!". Mutta ei samoja, right?
Kellon lyödessä puolenyön toivotin poikaystävälleni hyvät synttärit ja tyrkkäsin lahjat naaman eteen avattaviksi. Olisin halunnut tehdä sen jo ennen puoltayötä, mutta bulgarialaisen poikaystäväni mukaan tuottaa huonoa onnea onnitella ennen oikeaa syntymäpäivää. Jos väite pitää paikkaansa, niin se selittää mun huonotuurisuuden. Tuli meinaan useastikin juhlittua Suomessa ollessa synttäreitä päivää ennen...

Coldplay ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti